Skrubber

+ kallt vatten

Skaka och skölj ur

Klart!

En svensk innovation!

Bakgrund

 

"När jag fick mitt första barn så insåg jag att det stressiga liv jag levt innan inte ens snuddat vid detta nya. Jag ville göra mitt bästa som mamma men det var en konstant strid för att få ihop och hinna med allt. Då började jag titta efter lösningar.

 

Ett problem jag ville lösa var nappflaskorna.Det kunde gå rätt många under en dag. Först välling på morgonen, sen vatten, kanske lite juice, välling igen osv.

Jag ville bara kunna skölja ur en flaska lite snabbt för att kunna ge vatten i samma flaska som jag just gett välling. Alltså fyllde jag vatten i flaskan, satte på korken och skakade. Det fungerar inget vidare eftersom välling är ganska fett, det sitter kvar i flaskan. Då hällde jag i lite diskmedel och skakade, det fungerade absolut inte. Skakar du diskmedel så blir det bara ett skum som är för lätt för att dra med sig vällingresterna. Lättar man sedan på korken blir effekten att trycket gör att det står någon slags skumpelare upp ur flaskan.

 

Ända sedan jag var liten har jag fått lära mig att problem är till för att lösas. Alltså kom jag efter lite funderande fram till att kvarnsalt kunde lösa mina problem. Det gjorde det också. Delvis. Kvarnsaltet skrapade med sig smutsen när jag skakade runt det med vatten i flaskan. Problemet med salt är dock att det kan bli rester kvar om det inte sköljs ur ordentligt. Och salt kan vara direkt skadligt för små barn. Jag ville dessutom ha något som löste en del av fettet och tog bort den unkna doften. Någonstans här insåg jag att det här problemet måste ju fler ha och ett frö till en produkt var sått.

Min bror är uppfinnare och kunde ge mig bra råd .

Jag läste mycket, testade och testade. Till slut hade jag kommit fram till en formula för mitt pulver, Skrubber.


Det består av större korn som skrubbar bort och drar med sig smutsen när det kastas runt i flaskan, samt ämnen som är lätt fettlösande och luktborttagande. Alla ingredienser är livsmedelsklassade och icke allergiframkallande för att det ska vara ofarligt för särskilt barnen om de skulle få i sig Skrubber av misstag. I större doser kan det var milt laxerande.

 

Jag insåg sedan att ett större problem uppstår när man inte har möjlighet att diska alls och/eller har väldigt liten tillgång till vatten. När man är ute med barnet på promenad, på café, i båten, i skogen, sommarstugan eller på resa. Därför är Skrubber baby förpackat i enportionspåsar så att man enkelt kan ta det med sig.


Efter att ha sålt Skrubber Baby i några år så var det dags att utveckla produkten till fler användningsområden.


- Skrubber Hushåll för vaser, termosar, dekantörer, flaskor mm. Produkten består av löst pulver så att du själv ska kunna dosera utifrån storleken på det du vill göra rent.

- Skrubber Sport för vattenflaskor, campingkärl mm som säljs i endos påsar för att du enkelt ska kunna ta med produkten.


Alla tre produkterna är miljövänliga, giftfria och bygger i grunden på samma teknik, att skaka rent flaskor och kärl."

 

Susanne Örtegren, innovatör

Copyright @ All Rights Reserved