Skrubber

+ kallt vatten

Skaka och skölj ur

Klart!

En svensk innovation!

FAQ

-Vad innehåller Skrubber?

Vi har valt att inte gå exakt in på formulan eftersom vi inte vill bli plagierade. Skrubber är registrerat hos Kemikalieinspektionen. Det innehåller polyoler och surhetsreglerande ämnen.


-Jag tycker inte att det fungerade när jag provade.

Det är viktigt att inte använda för mycket vatten, endast ½ dl till en påse pulver. Anledningen är att Skrubber innehåller större korn som skrubbar bort orenheter och för att de ska kunna ”göra sitt jobb” så får vattenmängden inte vara för stor….

Skrubber ska användas med kallt vatten. Detta eftersom de vattenlösliga kornen som ska skrubba bort orenheter inte ska smälta för fort.


-Skadar Skrubber det kärl som det rengör?

När Skrubber kommer i kontakt med vatten skapas en skyddande hinna kring kornen. Detta gör att de inte bör repa behållaren som rengörs. Däremot är det svårt att säga hur det påverkar behållare i sprött material och om du känner dig osäker så testa genom att ta några korn på fingret, blöt lätt och dra dem emot ytan för att ser hur just din flaska/behållare påverkas.


-Vad händer om jag av misstag inte får ut alla korn ifrån Skrubber?

Skrubber består av livsmedelsklassade ämnen som enligt vetenskapen inte skapar allergier. Detta är ämnen som används vid tillverkning av mat, godis, bakverk, tandkräm osv och kan alltså ätas. Skulle ett mindre barn få i sig produkten så skulle det kunna vara milt laxerande vid större mängder.


-Är Skrubber miljövänligt?

Ja eftersom det inte innehåller några skadliga ämnen för naturen. Det går att hälla ut direkt i naturen om det skulle vara nödvändigt.


-Kan jag ersätta all diskning av flaskorna med Skrubber istället för ex maskindisk?

Vi anser för det första inte att nappflaskor ska diskas i maskin då diskmedel är bland de absolut giftigaste ämnen vi har i hushållet.

Skrubber ska ses som ett komplement till vanlig diskning. Tester har visat på bra resultat vid enbart användandet av Skrubber, men vi rekommenderar inte att inte diska med diskmedel och varmt vatten eller sterilisering av flaskorna.

Lite extra fakta vad gäller nappflaskor


Bvc informerar om vikten av att hålla flaskorna rena, men vad är det egentligen som händer? En mikrobiolog gav följande svar:

 

"I mjölk och välling är det främst Bacillusarter och gramnegativa bakterier (t.ex Pseudomonas, Enterobacteriaceae) som kan tillväxa och det går mycket snabbt i rumstemperatur, de fördubblar sig på 0,5-1 timme och kan snabbt komma upp i höga halter.

I mjölkrester kan det bildas sk biofilmer som är bakterier som fäster till produktrester och bildar olika ämnen och en gynnsam miljö de kan föröka sig i och i den formen är de svåra att diska bort och är mycket tåliga mot t.ex rengöringsmedel.

Oftast är det inte farligt utan det är de sk produktförstörarna som tillväxer först/snabbast men i rumstemperatur kan man ha otur och få toxinbildning av t.ex Bacillus cereus."

Copyright @ All Rights Reserved