Varför Skrubber?

 

Tanken med Skrubber är att det ska fungera som ett komplement till vanlig diskning. Något att ta till när du inte har tillgång till borste och diskmedel.

 

Bvc informerar vikten av att hålla flaskorna rena, men vad är det egentligen som händer. En mikrobiolog gav följande svar:

 

"I mjölk och välling är det främst Bacillusarter och gramnegativa bakterier (t.ex Pseudomonas, Enterobacteriaceae) som kan tillväxa och det går mycket snabbt i rumstemperatur, de fördubblar sig på 0,5-1 timme och kan snabbt komma upp i höga halter.
I mjölkrester kan det bildas sk biofilmer som är bakterier som fäster till produktrester och bildar olika ämnen och en gynnsam miljö de kan föröka sig i och i den formen är de svåra att diska bort och är mycket tåliga mot t.ex rengöringsmedel.
Oftast är det inte farligt utan det är de sk produktförstörarna som tillväxer först/snabbast men i rumstemperatur kan man ha otur och få toxinbildning av t.ex Bacillus cereus."

 

Tänk dig nu en varm sommardag, du lägger den urdruckna flaskan i korgen under vagnen, efter någon timme eller två så är din lilla bebis törstig. Då vill du förmodligen inte bara skölja ur flaskan med lite vatten, fylla den och ge den till barnet?

 

Skrubber ska hjälpa och förenkla

 

Tidsbesparande - eftersom du inte behöver plocka fram diskborste, diskmedel och sedan diska ur flaskan, varje gång. 

Är du inte hemma behöver inte heller gå iväg och leta upp någonstans att diska ur flaskan. Detta gör också att du inte heller behöver lämna barnet utan uppsikt.

 

Platsoberoende - eftersom du egentligen kan skrubbar var som helst. Det enda du behöver är lite vatten och någonstans att hälla ut det efteråt. Det räcker med ett glas eller flaska med vatten och sedan kan du hälla ut det i en kopp eller direkt på backen om du är utomhus.

 

Hygieniskt - består av ett torrt pulver i motsats till diskmedel som är kletigt och svårt att tvätta bort. Dessutom behöver du en diskborste för att få diskmedlet att göra rent. Med skrubber lägger du bara en påse i handväskan,fickan eller skötväskan, skulle den mot all förmodan gå sönder så kan du bara borsta bort, damsuga upp eller torka bort med en trasa.