Vi har valt att inte gå exakt in på formulan eftersom vi inte vill bli plagierade. Skrubber är registrerat hos Kemikalieinspektionen. Det innehåller polyoler och surhetsreglerande ämnen.
Skrubber FAQ
Vad innehåller Skrubber?
Jag tycker inte att det fungerade när jag provade.
Det är viktigt att inte använda för mycket vatten – endast ½ dl till en påse pulver. Anledningen är att Skrubber innehåller större korn som skrubbar bort orenheter och för att de ska kunna ”göra sitt jobb” så får vattenmängden inte vara för stor …
Observera! Skrubber ska användas med kallt vatten. Om vattnet är varmt kommer de vattenlösliga kornen som ska skrubba bort orenheter smälta för fort.
Skadar Skrubber det kärl som det rengör?
När Skrubber kommer i kontakt med vatten skapas en skyddande hinna kring kornen som ska skydda behållaren som rengörs. Däremot är det svårt att säga hur det påverkar behållare i sprött material.
Om du känner dig osäker – testa genom att ta några korn på fingret, blöt lätt och dra dem emot ytan för att ser hur just din flaska/behållare påverkas.
Vad händer om jag av misstag inte får ut alla korn ifrån Skrubber?
Skrubber består av livsmedelsklassade ämnen som enligt vetenskapen inte skapar allergier. Detta är ämnen som används vid tillverkning av mat, godis, bakverk, tandkräm osv och kan alltså ätas. Skulle ett mindre barn få i sig produkten så skulle det kunna vara milt laxerande vid större mängder, ungefär som om du skulle tugga tuggummi i några timmar.
Är Skrubber miljövänligt?
Ja. Det går att hälla ut direkt i naturen. Skrubber påverkar mindre än kaffesump.
Kan jag ersätta all diskning av flaskorna med Skrubber istället för ex maskindisk?
Nappflaskor bör aldrig överhuvudtaget diskas i maskin då maskindiskmedel är bland de absolut giftigaste ämnen vi har i hushållet.
Med det sagt – se Skrubber som ett komplement till vanlig diskning. Tester har visat på bra resultat vid enbart rengöring med Skrubber. Vi rekommenderar ändå att då och då diska med diskmedel och varmt vatten samt sterilisera flaskorna.
Mikrobiolog på BVC informerar om vikten av att hålla flaskorna rena.
Vad är det egentligen som händer?
”I mjölk och välling är det främst Bacillusarter och gramnegativa bakterier (t.ex Pseudomonas, Enterobacteriaceae) som kan tillväxa och det går mycket snabbt i rumstemperatur, de fördubblar sig på 0,5-1 timme och kan snabbt komma upp i höga halter.”
I mjölkrester kan det bildas s.k. biofilmer. Biofilmer är bakterier som fäster till produktrester, bildar olika ämnen och en gynnsam miljö de kan föröka sig i. I den formen är de svåra att diska bort och mycket tåliga mot t.ex rengöringsmedel.
Oftast är det inte farligt. Det är de sk produkt-förstörarna som tillväxer först/snabbast, men i rumstemperatur kan man ha otur och få toxinbildning av t.ex Bacillus cereus.”
Kontakta Skrubber
Hör gärna av dig om du har frågor eller behöver vår hjälp.
Även synpunkter om produkterna och hur du upplevt användningen av dem tas tacksamt emot.
Hälsar Susanne